2020届新高考英语模拟导航卷(山东卷) 第一卷

2022-07-11 15:16:42   文档大全网     [ 字体: ] [ 阅读: ]

#文档大全网# 导语】以下是®文档大全网的小编为您整理的《2020届新高考英语模拟导航卷(山东卷) 第一卷》,欢迎阅读!
山东,英语,模拟,高考,导航




2020 高考英语模拟导航卷(山东卷)

第一卷

1 Muir Woods and Sausalito Half Day Tour

Wander through an ancient coastal redwood forest and explore the artistic bayside of Sausalito on this half-day tour from San Francisco. Travel across the Golden Gate Bridge to visit Muir Woods, home to some of the oldest and tallest trees on Earth. At the end of your tour choose between getting dropped off at Union Square in San Francisco and taking the ferry back to San Francisco.

Yosemite National Park and Giant Sequoias Day Trip

Discover the beauty of the Sierra Nevada on this full-day trip to Yosemite National Park from San Francisco. Travel aboard a comfortable van through historic Gold Rush towns to reach the park, where you'll be amazed by supersized natural wonders. Take a hike through ancient trees, and enjoy several hours to explore the park's wonders on your own. Niagara Falls Tour

Escape from New York City and head north to see both sides of the Canadian border on this guided 3-day tour to Niagara Falls. Visit Niagara Falls on both the American and Canadian sides and take a ride on the famous Maid of the Mist boat. Then, on the road back to New York City, make a stop to shop at the Crossings Premium Outlets, one of the largest outlet malls in the US. Napa and Sonoma Wine Country Tour

Escape to California's famous wine country on this full-day tour from San Francisco. Taste regional varietals at three different wineries including both big-name and family-run estates (). Learn about the winemaking process during guided tours, and appreciate the regional culture with a stop for lunch.

(1).Which tour should you choose if you want to do some shopping? A.Muir Woods and Sausalito Half Day Tour.

B.Yosemite National Park and Giant Sequoias Day Trip. C.Niagara Falls Tour.

D.Napa and Sonoma Wine Country Tour.




(2).What can you do on Napa and Sonoma Wine Country Tour? A.Appreciate some of the oldest and tallest trees on Earth. B.Enjoy supersized natural wonders. C.Get some winemaking knowledge. D.Take a ride on the boat.

(3).What does the writer intend to do by writing the passage? A.To introduce some outdoor activities. B.To share some tour experiences. C.To advertise for the wine country. D.To call for protecting natural wonders.

2Before my daughter, Evelyn, was born, 1 eagerly expected her first year of life. I imagined celebrating every milestone bonding with her as a newborn, seeing her smile for the first time, hearing her say her first word. I didn’t think of feeding tubes, long hospital stays or an organ transplant (移植).For Evelyn, the first year included all and more.

Evelyn came into this world at just 34 weeks, weighing less than 3 pounds. Genetic testing revealed she had Alagille syndromea genetic disorder that can damage the liver(肝脏)heart and other organs. Soon, we received the news that baby Evelyn needed a liver transplant. Our family moved nearer to UPMC Childrens Hospital of Pittsburgh so that we were closer if a liver was available for Evelyn.

When Evelyn was added to the organ donation wait list, it was under the liver allocation policy in place at that time, which was map-based. This policy lacks any special consideration for transplant candidates. We were told it would likely take three months. Just then, a new policy for liver allocation was tried out. Under the new system, the sickest child patients get first priority(). The new policy was only in effect for a little over a week. But in that period, Evelyn received her liver transplant. Had it been just one week earlier or later, we would not have received the call. As Evelyn recovers from her transplant, we are grateful for the change. I am also sad, because the new policy was short-lived. That means another mom like me might not receive that phone call with good news.

Other children should have the same opportunity as Evelyn to live healthy, happy lives. When it comes to liver transplant policy, we can and must do better for children.




1. What probably happened to Evelyn shortly after she was born? A. She failed to give a smile. C. She said her first word quickly.

B. She had a serious liver failure. D. She suffered from a heart attack.

2. Why did the author’s family move nearer to the hospital? A. To save time. C. To see a doctor.



B. To save money. D. To get first priority.

3. What does the author mean by the underlined sentence? A. Evelyn is healthy now. C. They were one week earlier.

B. They waited too long. D. Her daughter is fortunate.

4. What does the author want to express in the last paragraph? A. We must guarantee kids have healthy livers. B. Kids should have chances of a liver transplant. C. The sickest kids should get liver transplants first. D. The old policy lacks special consideration for kids.

3As Americans live longer and the job market stays competitive, fast-food chains are increasingly hiring from senior centers, churches and aging advocacy groups like AARP, Bloomberg reports. And it's not just death rates and economic trends driving the change. Seniors have more polished social skills, hut teens are stopped from growing up online with fewer real-world connections.

“I spend a lot of time with young kids. They can he very disrespectful,” 63-year-old Church's Chicken manager Stevenson Williams tells Bloomberg of his teen coworkers. “You have to coach them and tell them this is your job, not the street,” Williams says. Having “soft skills” such as politeness often comes more easily to the seniors, who have had a lifetime of experience in the workforce to learn how to treat customers compared with young people.

Employers thus get a more mature worker at no additional cost but the reasons for seniors outpacing teen hires are many. The US Census Bureau reported this year that, by 2035, there will be more Americans over age 65 than there are children under age 18. Plus, fewer people in their prime (盛年)are workingthanks to the unaffordable childcare that forces many parents to stay at home, according to a study by Princeton University.




The US Bureau of Labor Statistics (BLS) forecasts the number of American workers aged between 65 and 74 will swell 4.5 percent by 2024, while the 16-to-24s will shrink 1.4 percent. By 2024, the BLS projects the labor force will grow to about 164 million people. That number includes about 41 million people aged 55 and older about 13 million of whom are expected to be aged 65 and up.

So don't be surprised to see even more service with a smile and silver hair in that drive-through lane.

1. What does the underlined part “the change” in Paragraph 1 refer to? A. The job market gets competitive. B. Americans live longer.

C. Senior centers are becoming more popular. D. Fast-food chains hire more senior people.

2. Why are seniors the hot new fast-food employees according to Williams? A. They demand less pay. B. Teens are easy to quit.

C. Teens are hard to control and manage. D. They are good at socializing.

3. Which of the following can be regarded as a “soft skill”? A. Knowing customers’ needs. B. Having high education.

C. Having lots of connections with the real world. D. Being skillful at computer. 4. Why do many parents stay at home? A. They prefer to look after children. B. They find it hard to find a job. C. They find it hard to pay for childcare.

D. They are unwilling to work with senior citizens.

4The ruins of a Maya city have been discovered in Guatemala with the help of the remote sensing technique LiDAR. This lost city envelops sites like Tikal, Holmul, and Witzna, but shows




that these famous areas are a small part of this lost urban network.

5 Hidden under the jungles of the Maya Biosphere Reserve site, more than 60,000 human-made features homes canalshighwaysand more have been identified in aerial (从飞机上的)images collected by some international researchers headed by the PAGUNAM Foundation, a Maya cultural and natural heritage organization. Those have experts rethinking the outlines and complexity of the Maya Empire.

6 These ancient peoples obviously created these imaginative cultures based on their known relics (遗迹),but the new research has suggested that the size of this lost society is far beyond what experts imagined. The findings will be explored in a one-hour documentary called "Lost Treasures of the Maya Snake Kings", to be broadcast on the National Geographic Channel. 7 This breakthrough was possible thanks to LiDAR sensors, which can survey lands in 3D by bouncing pulses off the ground from unmanned air vehicles and others. LiDAR is

exceptionally useful for detecting archeological(考古的)sites, as it gets through jungles and other features that hold up exploration on the ground. The technique has made many discoveries become a reality in recent years. For instance, major finds at Angkor, Cambodia and Caracol, Belize can explain what it did. The final goal is to survey Guatemala’s lowlands with it. 8 "There are entire cities we didn't know about now showing up in the survey data," Francisco Estrada-Belli, one of the lead archeologists on the project, said in Nat Geo's coming documentary. "There are 20,000 square kilometres more to be explored and there are going to be hundreds of cities about the mysterious people who built this urban network there that we dont know aboutand we will push back the frontiers with the technology" he added. 91. What does the underlined word "Those" in paragraph 2 refer to? 10A. Jungles.

B. Human-made features.

11C. Researchers. D. Aerial images.

122. What does the author want to convey in paragraph 4? 13A. The working principle of LiDAR sensors. researching Maya civilization.

14C. Great importance of Guatemalans lowlands. contribution to discovering the relics.

153. Which words can best describe the lost Maya city?

D. LiDAR’s B. The process of




16A. Small and hidden. 17C. Vast and complex.

184. What will the archeologists do next? 19A. Continue to explore the unknown. 20C. Study the documentary carefully. 21

B. Famous and high-tech. D. Fully-explored and imaginative.

B. Upgrade the LiDAR technology. D. Build a massive urban network,

5、阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Its not always easy to run an energy-efficient house. But there are some simple things anyone can do.

Go LED with your lighting.

There are several benefits to switching to energy-efficient light bulbs. One of them is saving money though the LED bulbs might cost more than traditional bulbs, the average saving on LED bulbs is $ 75 a year. LED bulbs can last years or even decades. Don’t run your air conditioner constantly

As the weather starts to warm, you might be thinking about the right time to turn on your air conditioner. Air conditioner units are among the most energy-consuming appliances in your home. Using electrical fans instead of your air conditioner is much more efficient and it’s a big money saver, too.

On those days when you treat a large crowd and are low on time, don’t heat yourself up if you have to use disposable (一次性的)dish ware. This method reduces your water usage and saves energy. And as a bonus, if your city offers roadside recycling, your paper plates may qualify.

Update your insulation(隔热)

All that work youre doing to save energy in your home could go to waste if its not properly insulated. If you cant insulate the whole house, pay special attention to the roofit reduces air flow from outside. By updating your insulation, you’re saving money. Take showers instead of baths




A full bathtub requires about 70 gallons of water. Showers are quite different taking a five-minute shower uses only 10 to 25 gallons! A. But do you really have to?

B. You should use your air conditioner smartly. C. Turn off water when not using it.

D. Plusyou neednt change them frequently. E. Dont feel guilty about using paper plates.

F. And its also easier to control your home temperature.

G. Even if you don9t fill it to the top, it still uses much more water.

6 My name is Miranda Gibson. I have been at the top of a tree for five months now. Some people might wonder 1 on earth I would choose to do that.

I have walked through this forest many times. On 12 December 2011, 2 rolled into the forest and the destruction (摧毁) began. I couldn't 3 the thought that these forests would be 4 forever. So, on 14 December 2011, I packed up my life, 5 of my job plans, and climbed 60 meters to the top of this tree. I have been here ever since.

Life in the tree top can be 6 at times. I have times when I feel frustrated (沮丧) and wish I could 7 , to anywhere, just have a 8 of scenery for a minute! There are times too, when I feel terribly 9 . I miss my friends and family. 10 these times, I find myself loving the 11 .

Living on the tree has been inspiring. I am willing to 12 up here for as long as it takes, 13 I honestly hope it won't be too 14 before I can put my feet on the ground below and stand in a forest that will never be 15 . (1). A.why (2). A.water (3). A.bear (4). A.sold (5). A.grew out (6). A.refreshing (7). A.get up

B.when B.animals B.help B.stolen B.fell short B.risky B.get away

C.how C.machinery C.keep C.protected C.ran out C.challenging C.give in







D.where D.tourists D.spare D.lost D.let go D.rewarding D.give up




(8). A.change (9). A.confused (10). A.Beyond (11). A.height (12). A.return (13). A.but (14). A.soon (15). A.moved

B.look B.nervous B.Without B.experience B.stop B. though B.long B.logged

C.search C.sorry C.Despite C.background C.stay C.because C.near C.burned

D.touch D.lonely D.Unlike D.position D.hide D.so D.bad D.missed

7Roofs and windows of buildings aren’t the only surfaces that can be used to produce solar power. In China, work has begun on the (construct) of the country's first solar highway, in which solar panels are placed underneath transparent concrete.

The solar highway is a 2 km stretch ( 一段)of road (lie) on the Jinan City Expressway, and it's divided into three layers. The see-through concrete protects a set of solar panels of two (size). Beneath the solar panels (be) a layer that separates them from the damp ground.

The road (it) has already been completed, and now its only a matter of connecting the grid (输电网), is expected to be finished by the end of the year alongside the completion of the Jinan Expressway's south section. This isnt the first solar road China has worked on. Earlier this year, the Qilu

Transportation Development Group, also handling the Jinan Expressway solar road, ( build ) a 160-meter-long solar road in city of Jinan. It has the ability to heat up to keep the highway clear snow and ice and is able to (wireless) charge electric vehicles. The new solar highway is expected to one day be equipped with the same features.

8、假定你是李华,你校成功举办了校园文化秀(the Campus Culture Show)。现在,请你按照以下要点给英国网友Wilson写一封邮件,分享这次活动。 1. 活动时间、地点; 2. 活动内容; 3. 活动感受。




注意:

1. 词数80左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

_________________________________________________________________________________________________________________________________

9阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。

Growing up on a small farm, I lived a life that I took for granted. My father worked in the city as a plumber(水暖工).He was not highly educated, but he was smart, looking at problems in an engineer’s way. He was a man made of leather, brass and chewing tobacco who tried to teach my brother and me useful things, including respect. He also had a temper and was strict with us for he would scold us when we made some careless mistakes. Sometimes, my father seemed like a distant enemy to me and I didn’t like him very much.

One day I came home from primary school and his car was already there. Once inside, I was told by my mother that he didn’t feel well. His back hurt. My father never missed work; in fact, when he came home, he went to the barn to work even more. I remember looking at him secretly around the corner as he lay on his bed in the middle of the day.

Later, my mother told me he got multiple myeloma(多发性骨髓瘤),a type of cancer. As the cancer grows, the person will shrink because the disease destroys the body’s energy and the abnormal antibodies cause problems for other cells and tissue. Bones eventually look like Swiss cheese, and when they break, they may never heal. But I didn’t realize that my father’s time was rather limited and just treated him the same way I used to.

For the last year of my fathers life, his entire day consisted df rising from his hospital bed in the living room and walking to his chair to sit and think. He was predictably in that chair when I came home one day during the ninth grade. I do not remember where my mother and brother were, but the two of us were alone. Paragraph 1 :

He asked me to sit down and what he told me still moves me these decades Later. ______________________________________




_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________ Paragraph 2 :

At that moment, I realized that he was doing more than telling. ____________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________








答案以及解析

1答案及解析: 答案:(1)- (3) CCA

解析:(1).根据文章第三个活动中的最后一句话"Then, on the road back to New York City, make a stop to shop at the Crossings Premium Outlets, one of the largest outlet malls in the US"知,参加尼亚加拉瀑布之旅时,可以在商场停下来购物,故选C

(2).根据文章最后一句话"Learn about the winemaking process during guided tours, and

appreciate the regional culture with a stop for lunch"可知,在纳帕和索诺玛葡萄酒乡村之旅中,可以了解葡萄酒的酿造过程,并且可以在午餐时感受当地的文化,故选C

(3).文章介绍了四个户外旅行的具体内容,从而得知作者是想介绍这几个户外旅行活动,故A

2答案及解析:

答案:1.B 2.A 3.D 4.C

解析:1. B【命题意图】考查推理判断。

【解题思路】根据第一段最后两句可知,Evelyn需要器官移植, 根据第二段第三句"Soon, we received the news that baby Evelyn needed a liver transplant"可知,Evelyn需要进行肝移植,由此可以判断她的肝脏有问题。故B项最佳。 2.A【命题意图】考查细节理解。

【解题思路】根据第二段最后一句中的"so that we were closer if a liver was available for Evelyn"可知,作者把家搬到离医院近一点的地 方是为了如果有适合的肝源他们可以在第一时间进行肝脏移植手术。即他们是为了节省时间。 3. D【命题意图】考查推理判断。

【解题思路】根据第三段中的"The new policy was only in effect for a little over a week. But in that period, Evelyn received her liver transplant. Had it been just one week earlier or later, we would not have received the call" 可知,新政策只实行了一个多星期,就在这短短的时间内,




作者的女儿优先进行了肝移植,如果早一星期或者晚一星期,他们就接不到那个电话了。此可见,作者说这句话是为了表 Evelyn是幸运的。 4. C【命题意图】考查推理判断。

【解题思路】最后一段是作者最想表达的观点:其他该子也应该有这样的机会。根据第三段提到的新政策"病情最重的儿童有肝移植的优先权"可知,作者在这里说的机会就是病得最重的孩子应该享有肝移植的优先权。



3答案及解析:

答案:1.D 2.D 3.C 4.C

解析:1. D词义猜测题。根据画线词的上文As Americans live longer and the job market stays competitive, fast-food chains are increasingly hiring from senior centers, churches and aging advocacy groups...可知选 D

2. D推理判断题。由第二段可知,对于老年人来说,他们更容易拥有像“礼貌”这样的软技能。与年轻人相比,老年人在工作中积累了一辈子的经验,学会了如何对待客人。他们更善于交际。

3. C推理判断题。根据第二段中对soft skills的解释,并结合 第一段最后一句中but teens are stopped from growing up online with fewer real-world connections可知,与真实世界多接触是软技能的来源。

4. C细节理解题。根据第二段最后—句中 thanks to the unaffordable childcare that forces many parents to stay at home 可知,很多家长待在家里的原因是难以支付儿童照管费用。

4答案及解析: 答案:1.2.3.4.

解析:1. B【命题意图】考查代词指代。

【解题思路】根据画线词上文内容可知,隐藏在玛雅生物圈保护区丛林下的人造景观,包括房屋、运河、公路等,让专家们重新思考玛雅帝国的轮廊和复杂性,ThoseHuman-made features

2. D【命题意图】考查段落大意。

【解题思路】根据该段中的" This breakthrough was possible thanks to LiDAR sensors" " The technique has made many discoveries become a reality in recent years"可知,作者在木段主要介




绍了 LiDAR技术在 发现遗址方面起到的重大作用,旨在突出这一技术的贡献和重要 性。故选D项。

3. C【命题意图】考查推理判断。

【解题思路】根据首段中的"This lost city envelops sites like Tikal Holmul, and Witzna, but shows that these famous areas arc a small part of this lost urban networkt和第二段中的"the size of this lost society is far beyond what experts imagined"及股后一段中的"There are 20,000 square kilometres more to be explored and there are going to be hundreds of cities about the mysterious people who built this urban network there that we dont know about"可判断,玛雅城是广袤的;根据第二段中的"more than 60,000 human-made features homes, canals, highways, and more have been identified. . . Those have experts rethinking the outlines and complexity of the Maya Empire" 可判断,玛雅城是复杂的。故选项C正确。 4. A【命题意图】考查推理判断。

【解题思路】根据最后一段中的"There are 20000 square kilometres more to be explored. . . and we will push lack the frontiers with the technology"可推知,这些考古学家们将继续利用这一技术开拓新的领域,探索未知的地方。



5答案及解析: 答案:DAEFG

解析:1. D考查细节支搾句。本段主要讲LED灯的优势后面提到LED灯使用寿命长,与D"另外,你不需要经常更换它们"存在因果 关系。

2. A考查承上启下句。本处需要一个过渡句,本段主要讲不到万不得已不要使用空调,前面提到你考虑要开空调,后面提到空调很耗 电,建议使用电风扇,因此A"但是你真的不得不(开空调)吗?" 符合句意。

3. E考查段落主旨句。观察前后段段落主旨句可知,段落主旨句都是祈使句,故在C项与E项之间选择。本段主要讲必要时可以使用一次性餐具,从而减少水的使用,故E项最佳。 4. F 考查细节支撑句段讲升级隔热设备内温度控制有灵,故答案F

5. G考査细节支撑句。木段主要讲使用浴缸洗澡很耗费水,建议使用淋浴。根据空后的"Showers are quite different" 可知,空处还是跟用浴缸洗澡有关的,故选G项,且G项承接前一句的内容,讲述即使浴缸水不满也会耗费更多的水。






6答案及解析:

答案:(1)-(5) ACADD (6)-(10) CBADC (11)-(15) BCABB

解析: (1).根据语境可知,此处指一些人可能想弄明白作者究竟为什么选择这样做,故选why

(2).根据下文中的"rolled into the forest and the destruction (摧毁) began"可知,此处指的应是机(machinery)开进森林,开始伐木,摧毁森林。

(3).这些森林将永远消失的情况作者想都不敢想。bear"承受, 忍受"符合语境。 (4).参见上题解析。

(5).因此,在20111214日,作者放弃了自己的生活,放弃了工作计划,爬了60米到达树顶。let go of"放弃,摒弃",符合语境。

(6).根据下文中的"I have times when I feel frustrated (沮丧)... miss my friends and family"可知,树上的生活是具有挑战性的。refreshing"令人耳目一新的"risky"冒险的"challenging"挑战性的"rewarding"值得做的"

(7).作者有时会感到沮丧,她想逃离到任何地方,换个风景看看。 get up"起床,起来"get away"逃离"give in"屈服,投降"give up"放弃" (8).参见上题解析。

(9).根据下文中的"I miss my friends and family"可知,作者有时会感到非常孤独,故选lonely (10).尽管会有这些"不愉快"的时候,但作者发现自己还是蛮喜欢这种经历的。despite"即使,尽管",符合语境。beyond"超出, ......之外"without"没有"unlike"不像,与......不同" (11).参见上题解析。height"高度"experience"经历" background"背景"position"地点" (12).根据上文中的"Living on the tree has been inspiring"及下文中 "for as long as it takes"知,住在树上是鼓舞人心的,作者愿意待在这上面很长时间。return"返回"stop"停止"stay"" hide"隐藏"

(13).根据语境可知,前后句存在语义上的转折关系,故用but

(14).作者真的希望不久之后她能够脚踩下面的土地,站在这片永远不会被砍伐的森林中。long"长时间的",符合语境。

(15).参见上题解析。move"移动"log"砍伐"burn"燃烧"miss"错过"

7答案及解析:

答案:constructionlyingsizesisitselfwhichbuilttheofwirelessly




解析:1.考查词性转换。由空格前的the可知,此处需 要用 construct 的名词形式 construction

2.考查非谓语动词。本句谓语动词是is,故空格处需要填写非谓语动词,动词lie与其修饰的名词短语a 2 km stretch of road构成主动关系,故用现在分词。

3.考查名词单复数。根据前面的数词two可知,后面需 要用名词的复数形式sizes 4.考查主谓一致和时态。本句的主语是a layer,结合文章 的时态可知,这里是在客观描述太阳能高速公路的相关情况,故用一般现在时。

5.考查代词。此处表示“道路本身已经完成”。根据句意可知,这里指的是“道路本身”,故用反身代词。

6. 考查非限制性定语从句。分析句子结构可知,此处为非限制性定语从句,先行词为the grid,定语从句中缺少主语, 故用which

7. 考查时态。句意:今年早些时候,齐鲁交通发展集团还承建了济南高速太阳能公路,在济南市修建了一条160米长的太阳能公路。根据时间状语Earlier this year 可知,需要采用一般过去时态。

8. 考查冠词。in the city of Jinan意为“在济南市”,这里 city表特指。

9.考查介词。keep the highway clear of…表示“使高速公路远离……/不受……”。句意:它有加热能力,以保持高速公路远离冰雪,并能够无线给电动汽车充电。 10. 考查副词。句中charge为动词,意为“充电",需要用副词进行修饰。

8答案及解析: 答案:Dear Wilson,

I’m writing lo share our school’s Campus Culture Show held last Friday on the second floor of our school’s art center.

The event was meant to enrich students' life. Art works including photography and calligraphy were exhibited, from which we could appreciate the beauty of our life and experience the attraction of Chinese characters. What impressed us most was the folk dance and local operas performed by students. Through these activities, we not only got relaxed but also exposed ourselves to traditional Chinese culture.

Looking forward to hearing from you again.




Yours, Li Hua

解析:

9答案及解析: 答案: Paragraph 1 :

He asked me to sit down and what he told me still moves me these decades later. Lying on the hospital bed, he told me about his life on the farm, his family, his loves, and his heartbreaks. Although he was tortured by the cancer, his inner self rushed out to me in a great flood as if a pipe had burst all of a sudden. He had been speaking for maybe an hour or more and mentioned that he actually felt regretful about being so strict with us. Paragraph 2 :

At that moment, I realized that he was doing more than telling. He was asking to be forgiven. All it took was to understand that was what he needed, and I forgave everything, immediately. The thought of my father being an enemy disappeared, with tears rolling down on my face. I held my father's hands tightly, enjoying this deep but quiet love. Although he has gone for a long time, I still always remember that moment and the realization that I love him. 解析:

【文章大意】我在一个小农场长大,我的父亲整天忙于工作和农活,他对我和弟弟一直比较严,因此有时我感觉他对我来说就像一个远处的敌人。这种情况直到他身患癌症也没有发生改变,直到有一天他把我叫到病床前,跟我敞开了心扉。

【写作指导】根据Paragraph 1的开头"他让我坐下来,说了一些几十年后仍让我感动的话",接下来第一段续写的内容应该是父亲跟我说的具体内容,应该是与他生活息息相关的内容,也会有对孩子的些许愧疚等。

Paragraph 2的开头是"在那一刻,我才意识到父爱无言"可知, 第二段侧重讲我对自己与父亲之间关系的感悟或对父亲离去的不舍等内容。


本文来源:https://www.wddqxz.cn/07f7d02a497302768e9951e79b89680203d86b76.html

相关推荐